Rumored Buzz on بیماری زونا بر اثر چیست
Rumored Buzz on بیماری زونا بر اثر چیست
Blog Article
زونا بیماری است که با جوشهای پوستی دردناک و تاولهایی همراه است و در یک طرف بدن، به طور معمول صورت یا نیم تنه بالایی بدن اثر میگذارد. به این بیماری ممکن است تبخال زوستر یا زوستر نیز گفته شود.
وقوع زونا بعد از سن ۵۰ سالگی بسیار شایع است، اما اگر فردی قبلا مبتلا به آبلهمرغان شده باشد، زونا میتواند در هر سنی ظاهر شود.
التهاب مغز و نخاع و افزایش خطر سکته مغزی، انسفالیت و مننژیت
زونا معمولا بر یک گانگلیون عصبی حسی در نزدیکی نخاع، به نام گانگلیون ریشه پشتی، تاثیر میگذارند. به همین دلیل است که علائم در مناطق ویژهای از بدن رخ میدهند و نه در کل بدن. علت درد مربوط به خود جوش نیست، بلکه ناشی از درگیری عصبی است.
ترس از مسموم شدن و اعتقاد به اینکه بعضی مواد غذایی اصولاً برای مسموم کردن بشر ساخته شدهاند (مانند قند مصنوعی و آبهای معدنی)
کارشناسان این واکسن را برای افرادی که مبتلا به آبلهمرغان نبودهاند نیز توصیه میکنند.
اعتقاد به اینکه قدرت خاصی دارند یا در یک مأموریت مخصوص هستند (هذیان عظمت)
بعضی از داروها، برای مثال داروهایی که از پس زدن بافت پیوندی جلوگیری بیماری زونا به المانی میکنند و استفادهی طولانیمدت از استروئیدها (مانند پردنیزون)
در روابط خود با دیگران سرد و غیرصمیمی هستند و برای جلوگیری از خیانت می توانند، کنترلگر و حسود باشند.
بهعلاوه، علائم آن میتواند در صورت، چشم، دهان و گوش هم ظاهر شود یا روی بعضی از اندامهای داخلی تأثیر بگذارد.
گاهی اوقات روان درمانی می تواند پارانویا را کاهش دهد و تأثیر آن را بر عملکرد روزانه فرد محدود کند.
دریافت واکسن واریسلا در طول دوران کودکی میتواند هم از آبلهمرغان و هم از زونا جلوگیری کند. برای کسانی که در دوران کودکی واکسن دریافت نکردهاند، واکسن در دسترس است.
به منظور تشخیص پارانوئید، روانشناس علائم و سابقه پزشکی فرد را به دقت بررسی میکند. همچنین روانشناس یک معاینه فیزیکی برای بررسی سایر شرایط پزشکی انجام میدهند.
در موار نادر، ممکن است بیماری شینگلز با عارضه همراه باشد. این مشکل بهویژه در افرادی دیده میشود که سیستم ایمنی ضعیفی دارند. عوارض احتمالی عبارتند از: